Mostbet güvenilir mi, evet lisanslıdır. Tüm oyuncuların spor bahislerine, çevrim içi kumarhanelere, promosyonlara, bonuslara ve hediyelere erişimi vardır. Mostbet para çekme bir bnakov kartında olabilir. Şimdi Katıl!

Hoşgeldiniz ziyaretçi! [ Giriş yap

Ismerje meg, mire figyeljen, és hogyan kérjen segítséget

blog 22 Mart 2020

Ismerje meg, mire figyeljen, és hogyan kérjen segítséget

Az ápolónők és az orvosok felfigyeltek a pozitív fizikai és érzelmi reakciókra – hogy a himnuszok és dallamok olyan módon jutottak el a betegekhez, ahogy a hagyományos terápiák nem voltak képesek –, és elkezdtek zenészeket felvenni a kórházakba.

1950-ben megalakult a National Association for Music Therapy (NAMT), amely szabványokat dolgozott ki a zeneterapeuták egyetemi szintű oktatási és klinikai képzési követelményeire vonatkozóan, valamint elősegítette a kutatást ezen a területen. Az American Music Therapy Association (AMTA) 1998-ban jött létre a NAMT és az American Association for Music Therapy (AAMT) egyesülésével. Ma az AMTA a világ legnagyobb zeneterápiás egyesülete, amely több mint 5000 zeneterapeutát szolgál ki 30 különböző országban. Számos publikáción, köztük két kutatási folyóiraton keresztül népszerűsíti a zeneterápiát.

10 módszer az öngondoskodás gyakorlására, bárhol

Csökkentse a stresszt, növelje az ellenálló képességet és javítsa jólétét, ha követi ezeket a szakértői tippeket. PDF letöltése

Egy bizonyítékokon alapuló terápia

A Zene és Mentális Egészség oldalán az AMTA több mint egy tucat tanulmányt sorol fel, amelyek alátámasztják a zeneterápia előnyeit a depresszióban és szorongásban szenvedők számára. A zeneterápia dokumentált eredményei között szerepel:

Csökkent izomfeszültség Fokozott önértékelés Csökkent szorongás Fokozott interperszonális kapcsolatok Fokozott motiváció Sikeres és biztonságos érzelmi felszabadulás

A British Journal of Psychiatrist 2011-ben megjelent tanulmányában finn kutatók 79, 18 és 50 év közötti depressziós embert értékeltek. Negyvenhat résztvevő részesült a standard ellátásban, amely a Közép-Finnországi Egészségügyi Kerület szerint (ahol a vizsgálatot végezte) öt-hat pszichoterápiás ülést, antidepresszánsokat és pszichiátriai tanácsadást tartalmaz.

A többi 33 résztvevő ugyanazt a szokásos kezelést kapta, de kéthetente összesen 20 zeneterápiás ülést kapott, mindegyik 60 percig tartott. A foglalkozásokon a zenei kifejezés különböző hangszereken alapult, köztük kalapács hangszeren, ütős hangszeren és akusztikus djembe dobon. A terapeuta és a kliens azonos műszerekkel rendelkezett, és minden improvizációt rögzítettek további feldolgozás és megbeszélés céljából.

A depressziós pontszámokat a kiinduláskor, a beavatkozás után három hónappal és hat hónap elteltével mérték. Három hónap elteltével a zeneterápiát és a szokásos ellátást kapó résztvevők jelentős javulást mutattak a depressziós tünetekben, mint azok, akik csak a szokásos ellátásban részesültek. Az általános működés is javult.

Hogyan működik a zeneterápia?

A zeneterápiában a terapeuta zenét használ az egyén fizikai, érzelmi és szociális szükségleteinek kielégítésére. A zene hallgatása és létrehozása terápiás kontextusban lehetővé teszi az egyének számára, hogy nonverbális módon fejezzék ki magukat. A dallam, a harmónia és a ritmus kölcsönhatása serkenti az ember érzékeit, és a légzés, a pulzusszám és más testi funkciók lassításával nyugalmat teremt. A zenei elköteleződés, különösen beszélgetésterápiával kombinálva, növeli a dopamin hormon szintjét, amely szerepet játszik a jutalom-motivációs viselkedésben. A használt zene típusát általában a páciens igényeihez igazítják. Gyakori, hogy többféle zenei kombinációt alkalmaznak.

Michael Crawford pszichiáter érdekes vezércikkben jelent meg a The British Journal of Psychiatry folyóiratban, ugyanazt a kérdést tárgyalva, mint a finn tanulmányt, ahol három elfogadható okot emel ki, amiért a zeneterápia működik: először is az értelmesség és az öröm érzését adja – a zene esztétikai élmény. ami magához vonzza az egyébként passzív pácienst; másodszor, ez a fajta terápia bevonja a testet, és mozgásra készteti az embereket – a fizikai részvétel megelőzi a depressziót; és végül relációs, mivel a zene segít elköteleződni, kommunikálni és kapcsolatba lépni másokkal. Arra vagyunk kötve, hogy kapcsolódjunk és társasági életet éljünk, és a zene ezt lehetővé teszi számunkra.

Aktív és passzív zeneterápia

A zeneterápia általában aktív vagy passzív. Az aktív terápia során a terapeuta és a páciens zenét komponál hangszer vagy hang segítségével. A pácienst arra ösztönzik, hogy ossza meg gondolatait és érzéseit, amelyek a kompozíció https://harmoniqhealth.com/hu/clean-vision/ során felszínre kerülnek. Ideális esetben a folyamat során az egyén betekintést nyer a problémáiba. A passzív terápia során az egyének zenét hallgatnak, miközben meditálnak, rajzolnak vagy valamilyen reflektív tevékenységet végeznek. A terapeuta és a páciens ezután a zene által kiváltott érzésekről vagy emlékekről beszélnek.

Ha érdekli a zeneterápia, kereshet egy képzett zeneterapeutát az American Music Therapy Association (AMTA) segítségével.

Csatlakozzon a Project Hope-hoz & Azon túl, az új depressziós közösség.

FÉNYKÉP: 

Fontos: A cikkben kifejtett nézetek és vélemények a szerző nézetei és véleményei, nem pedig a mindennapi egészség.

Iratkozzon fel Mentális Wellness Hírlevelünkre!

A legújabb a depresszióban

A 10 legjobb étel a szezonális depresszió megnyugtatására

Az agyműködést serkentő, vércukorszintet javító élelmiszerek széles választéka segíthet enyhíteni a szezonális affektív zavar (SAD) tüneteit.

Írta: Jessica Migala 2021. február 25

A D-vitamin segíthet a depresszió kezelésében?

A D-vitamin híres arról, hogy segíti szervezetünket erős csontozat kialakításában, de a kutatások azt is kimutatják, hogy segíthet enyhíteni a depresszió tüneteit. Íme, hol. . .

Írta: Lorie A. Parch 2020. június 22

Beszélő depresszió: A rendellenesség leírására használt kifejezések szójegyzéke

Szeretne többet megtudni arról a nyelvről, amely leírja azt a mentális betegséget, amely világszerte több mint 264 millió embert érint? Íme a mélypont a . . .

Írta: Julie Marks 2020. január 17

Hogyan lehet észrevenni a tini depresszió jeleit

A serdülők depressziójának tüneteit félre lehet értelmezni, és a rendellenességet gyakran félreértik.

Írta: Katie Hurley, LCSW, 2019. október 9

Hogyan lehet megbirkózni a gondozói depresszióval

A depresszióra való fokozott tudatosság ellenére a gondozói depresszió még mindig a radar alatt repül. Ismerje meg, mire figyeljen, és hogyan kérjen segítséget.

Írta: Michelle Seitzer 2019. szeptember 11

Az első szülés utáni depresszió gyógyszere elnyeri az FDA jóváhagyását

Az áttörő kezelés gyorsan enyhíti a tüneteket, de több mint két napon keresztül intravénás injekciót igényel, és borsos ára van.

Írta: Don Rauf 2019. március 21

Az FDA jóváhagyja az orrsprayt a kezelésnek ellenálló depresszióhoz

A ketaminból származó gyógyszer új reményt ígér azoknak az embereknek, akik nem részesültek az antidepresszáns gyógyszerekből.

Becky Upham 2019. március 11

A ketamin depresszió a legjobb új remény?

Hamarosan egy új típusú depressziókezelés is könnyebben elérhetővé válhat. neked való?

Írta: Holly Pevzner 2019. január 16

Expozíciós terápia depresszióra, PTSE-re és egyebekre

Eredetileg a poszttraumás stressz-zavar (PTSD) kezelése volt, az expozíciós terápiát ma szorongás, depresszió, fóbiák és sok más kezelésére használják.

Írta: Kathleen Doheny, 2015. október 27

A depresszió jelei gyermekeknél

A depresszió nem csak a felnőtteket érinti – a gyerekeknek is előfordulhat. Tartsa szemmel az ehhez hasonló tartós viselkedéseket.

Írta: Jaimie Dalessio Clayton 2013. március 15"

Az alkalmazások segíthetnek nyomon követni pulzusát és naplózni a vérnyomást a szív egészségének javítása vagy megőrzése érdekében. Depositphotos

Ha szívbetegség miatt aggódik, lehet, hogy módot keres az egészségi állapotának nyomon követésére útközben. Szerencsére rengeteg mobil egészségügyi alkalmazás létezik, amelyek megkönnyítik a pulzusszám ellenőrzésétől a vérnyomással kapcsolatos információk rögzítéséig mindent. És mindezt az információt elmentheti, hogy később megossza orvosával.

Csak írja be a „szív egészsége” szót az Apple App Store-ba, és mobilalkalmazások széles skáláját találja.

„Úgy gondolom, hogy ezek (alkalmazások) sok betegnek segítettek gondolkodni szívállapotáról és szív- és érrendszeri egészségtudatosságáról” – mondja Jonn A. Osborne, MD, PhD, a texasi Dallas Medical Center preventív kardiológiai igazgatója. „Szerintem van ígéretük. "

Dr. Osborne azonban figyelmeztet, hogy ezek az alkalmazások csak akkor tudnak segíteni, ha Ön elég motivált ahhoz, hogy rendszeresen adatokat vigyen be egészségi állapotának hosszú távú nyomon követésére.

Amellett, hogy motivált és szorgalmas, Osborne azt mondja, hogy fontos olyan alkalmazást találni, amely számos, az egészséggel kapcsolatos dolgot integrál, beleértve a fitneszt, a diétát és a vérnyomást. Azt mondja, hogy a legjobb alkalmazások integrálják „e változókat…, valamint könnyen érthető és gondosan ellenőrzött oktatást és tanácsokat adnak a szívroham kockázatának csökkentésére. ”

KAPCSOLÓDÓ: Új vérnyomás-irányelvek: Az igazán számító számok

Mit kell keresni a szívegészségügyi alkalmazásban

A szív-egészségügyi alkalmazások iránti érdeklődés érthető. A Centers for Disease Control and Prevention szerint a szívbetegség az első számú gyilkos az Egyesült Államokban, ami évente minden negyedik halálesethez vezet.

Osborne azonban megjegyzi, hogy számos jelenleg piacon lévő alkalmazást nem vizsgált meg kifejezetten az FDA, ami „túldiagnosztizáláshoz” és „nem megfelelő aggodalomhoz” vezethet a felhasználók részéről.

„Biztos vagyok benne, hogy idővel látni fogjuk, hogy ezek az eszközök pontosabbak és hasznosabbak lesznek, és költséghatékonyabbnak bizonyulnak a klinikai ellátásban” – teszi hozzá Osborne.

Szóval, milyen előnyökkel jár? Az Osborne esetében az alkalmazások akkor működnek a legjobban, ha beépítik a klinikai ellátásba, egy személy orvosának tanácsával és véleményével.

„Az egészségügy bonyolult vállalkozás, és izgatott vagyok az ezekben a technológiákban rejlő lehetőségek miatt, amelyek csökkenthetik az egészségügyi költségeket, hogy a betegek jobban kontrollálják, jobban beláthassák és jobban megértsék az egészségüket, és kibővítsék az olyan információkhoz és adatokhoz való hozzáférést, amelyek általában csak az egészségügy számára voltak elérhetők. szolgáltatók” – mondja Osborne. „Úgy gondolom, hogy a legjobb eredményeket a jövőben azok a betegek fogják elérni, akik ezt a technológiát használják, de egészségügyi szolgáltatóik képzettsége, tudása és tapasztalata vezérli őket. ”

Röviden, először mindig konzultáljon orvosával, ha szíve egészségével kapcsolatos aggályai vannak. először konzultáljon orvosával. Íme öt ingyenes alkalmazás, amelyeket ma letölthet Apple- és Android-eszközökre:

1.  My Cardiac Coach

Osborne azt mondja, hogy a My Cardiac Coach az American Heart Association-től az egyik olyan alkalmazás, amely a legjobban integrálja az olyan változókat, mint a fitnesz és a vérnyomás. Az AHA-ból származó hasznos információkon túl az alkalmazás „személyre szabott helyreállítási eszközkészletként” van számlázva, amelyet „az okostelefonjában hordhat. ” Az alkalmazás folyamatkövető eszközöket kínál, amelyek segítségével az emberek nyomon követhetik testsúlyukat és vérnyomásukat, emellett képes naplózni a fizikai aktivitást és nyomon követni az általuk szedett gyógyszert. Emellett kínálja a „Support Network”-et is, ahol az emberek kapcsolatba léphetnek másokkal, akik szívbetegséggel küzdenek.

A My Cardiac Coach alkalmazás elérhető az App Store-ban és a Google Playen

2. Azonnali pulzusszám

Ez az alkalmazás mérni tudja a pulzusát a telefon kameráján keresztül. Hogyan működik? Az alkalmazás rögzítheti és mérheti a pulzusát azáltal, hogy rögzíti a színváltozásokat az ujjában, amikor a fényképezőgéphez tartja. A folyamat gyors – kevesebb mint 10 másodperc alatt megkapja a pulzusszámot. Ezenkívül összeállítja a „haladásról szóló jelentéseket”, amelyeket megoszthat orvosával.

Az Instant Heart Rate alkalmazás elérhető az App Store-ban és a Google Playen

3.  PulsePoint

Ez az alkalmazás összekapcsolhatja azokat az embereket, akik szívbetegségben szenvednek a hozzájuk közel álló CPR-szolgáltatásokkal. Az alkalmazás megmutatja, hogy milyen szolgáltatások vannak a közelben a környék térképén. Ha vészhelyzetben találja magát, figyelmeztetheti az újraélesztésre kiképzett szemlélőket, akik szintén használják az alkalmazást, hogy segítségre van szüksége.

A PulsePoint alkalmazás elérhető az App Store-ban és a Google Playen

4. Intelligens vérnyomás (SmartBP)

Ez az alkalmazás képes szinkronizálni a vérnyomásmérő eszközök adatait az Apple HealthKit vagy a Microsoft HealthVault segítségével. Rögzítheti vérnyomását és testsúlyát például, hogy megtudja a fontos statisztikákat, például a BMI-t vagy a pulzusnyomást. A többi alkalmazáshoz hasonlóan könnyen megoszthatja ezeket az adatokat orvosával, hogy megfelelően felmérje szíve egészségét.

A SmartBP alkalmazás elérhető az App Store-ban és a Google Playen

5. iCardio

Ez jó lehet a fitnesz szerelmeseinek. Rögzítheti a megtett távolságot és a sebességet, ha például futni indul, és egyszerű színkóddal mutatja meg a pulzusszámát, miközben több energiát fejt ki. Ha olyan fitneszeszközzel rendelkezik, mint a Fitbit, egyszerűen szinkronizálhatja adatait ezzel az alkalmazással.

Az iCardio alkalmazás elérhető az App Store-ban és a Google Playen

Iratkozzon fel Szívegészségügyi Hírlevelünkre!

Legújabb szívegészségügy

Az új szív-egészségügyi irányelvek a hasi zsírra összpontosítanak, nem csak a testsúlyra

Az új irányelvek szerint a vastagabb derékbőség növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát még azoknál is, akiknek nincs túlsúlyuk vagy elhízottak. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. április 27

6 dolog, amit a szívbetegeknek tudniuk kell a COVID-19 vakcinákról

Találja meg a választ a védőoltás beszerzésével és az esetleges mellékhatásokkal kapcsolatos kérdéseire.

Írta: Kaitlin Sullivan 2021. április 5

Az American Heart Association hivatalossá teszi a Heart-Mind Kapcsolatot

 Az AHA szerint a mentális és a szív- és érrendszeri egészséget összekapcsoló kutatások elérték a kritikus tömeget. És lehet cselekedni is.

Írta: Allison Young, 2021. március 26

A testmozgás, nem a tesztoszteronterápia, javítja az artériák egészségét középkorú és idősebb férfiakban

Annak ellenére, hogy a tesztoszteronterápia növelheti ennek a férfi nemi hormonnak a szintjét, egy új klinikai vizsgálat azt sugallja, hogy ez nem segít a belső bélés kialakításában. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. március 1

Az éneklő sebészek új zenét adnak ki a szív hónapjában

A duó második EP-jének célja, hogy felhívja a figyelmet, és arra ösztönözze a hallgatókat, hogy szívük egészségét helyezzék előtérbe.

Írta: Katie Williams 2021. február 26

Sok idős felnőtt szed aszpirint a szív egészségére, még akkor is, ha ez nem ajánlott

Azok a 75 év felettiek, akiknek soha nem volt szív- és érrendszeri eseményük, például szívinfarktus vagy szélütés, nem valószínű, hogy profitálnak a napi aszpirinből. De egy új. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. február 24

A transznemű nők az életkor előrehaladtával egyedi szívkockázatokkal küzdenek

A nemi hovatartozást megerősítő hormonkezelés idővel olyan szív- és érrendszeri kockázatokat jelent a transznemű nők számára, amelyek eltérnek a nőket fenyegető kockázatoktól. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. február 22

Kérdezze meg Castle Connolly legjobb orvosát: mit kell tudnia szíve egészségéről

A Castle Connolly Top Doctorként elismert haladó szívelégtelenség és transzplantációs kardiológiai szakember válaszol a szív megtartásával kapcsolatos kérdésekre. . .

2021. február 22-ig

A fiatal fekete felnőttek sokkal nagyobb kockázatnak vannak kitéve a szívátültetés után

Egy új tanulmány szerint a fiatal fekete felnőttek kétszer nagyobb valószínűséggel halnak meg a beavatkozást követő egy éven belül.

Szerző: Jordan M. Davidson 2021. február 5

Artériás károsodáshoz kötődő terhességi cukorbetegség évekkel a terhesség után

Azoknál a nőknél, akiknek terhességi cukorbetegségük van a terhesség alatt, fokozott a kockázata az úgynevezett koszorúér meszesedésnek – a felhalmozódó lepedéknek. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. február 2"

A tünetek hirtelen jelentkeznek, és lehetnek mellkasi fájdalom és hirtelen légszomj.

Egyesek számára a megtört szív a szív leállását okozhatja. Alig néhány évtized telt el azóta, hogy az orvosok elkezdték felismerni és diagnosztizálni a megtört szív szindrómának vagy a tako-tsubo kardiomiopátiának nevezett szívbetegséget.

Etiket yok

185 gösterim, 1 gün

  

 • Uk's High 10 Finest On-line Casinos

  Tarafından AÇIK 10 Ocak 2022 - 0 Yorumlar

  Uk’s High 10 Finest On-line Casinos Services similar to Boku and Zimpler facilitate pay-by-phone deposits. This is a convenient and secure deposit technique. Debit Cards 50x Wagering applies to the Bonus + Deposit quantity, playable on selected slots only. Bonuses must be accepted inside 72 hours and are legitimate for 30 days and wagering requirement […]

 • Heart Of Vegas And Cashman Casino Slots

  Tarafından AÇIK 19 Mart 2022 - 0 Yorumlar

  Heart Of Vegas And Cashman Casino Slots Yes, these video games could be performed all over the world, there is not any reason to prohibit them as a result of they do not embrace deposits, downloads, and registration. The next significant consider our decision is the variety of free games obtainable without download and how […]

 • Online Casino Websites

  Tarafından AÇIK 10 Ocak 2022 - 0 Yorumlar

  Online Casino Websites One thing to know is that it’s doubtless you’ll want to use the same deposit and withdrawal technique — e.g. Mobile casinos are commonplace for online playing. Whether a on line casino website provides a chosen app or a cell browser version of its website, you’ll not often be unable to use […]

 • Best On-line Casinos Uk

  Tarafından AÇIK 10 Ocak 2022 - 0 Yorumlar

  Best On-line Casinos Uk If you learn our full Cherry Gold Casino review, you’ll learn about 4 welcome bonuses waiting on your first deposit. In reality, as quickly as you confirm your email, you get 25 free spins and a 100 percent cashback bonus. In addition, there are particular monthly promotions that provides you with […]

 • Heart Of Vegas And Cashman Casino Slots

  Tarafından AÇIK 19 Mart 2022 - 0 Yorumlar

  Heart Of Vegas And Cashman Casino Slots Yes, these video games could be performed all over the world, there is not any reason to prohibit them as a result of they do not embrace deposits, downloads, and registration. The next significant consider our decision is the variety of free games obtainable without download and how […]

Son Yorumlar